- Mijn specialiteiten

MEDISCH-PEDICURE:

Als medisch-pedicure beschik ik over een erkend diploma en draag ik vakkundig zorg voor de algemene gezondheid van uw voeten. Tevens ben ik lid van de brancheorganisatie voor de pedicure. Met ruim 12.500 leden bevordert zij de kwaliteit van voetverzorging en het beroep pedicure.

Als geregistreerde medisch-pedicure voldoe ik aan de door procert gestelde eisen. Ook houdt ik mijn kennis op peil door me regelmatig bij te scholen.

DIABETISCHE VOET

Bij mensen met diabetes mellitus raken de bloedvaten en zenuwbanen aangetast. Hierdoor vermindert het gevoel in de voeten. Het waarschuwingssignaal voor pijn vermindert of ontbreekt. Zonder dat u het merkt kunnen drukplekken of wondjes ontstaan. Ook wordt uw huid dunner en hierdoor erg kwetsbaar. Het is dan ook belangrijk dagelijks uw voeten op wondjes en kloofjes (ook tussen uw tenen) te controleren. Voel ook regelmatig uw schoenen op naden en oneffenheden.

Met een regelmatig bezoek aan de medisch-pedicure voorkomt u problemen met uw voeten op de lange termijn, door mijn specialisatie “diabetische voet” kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de zorgverzekering vergoed. Mochten er ernstige klachten of specifieke medische aandoeningen ontstaan dan kan ik u doorverwijzen naar de huisarts of podotherapeut.

REUMATISCHE VOET

Reuma is een vorm van chronische ontstekingen in de gewrichten. Dit komt meestal voor in de gewrichten van handen en voeten. De ziekte kan een hele periode rustig zijn en dan vervolgens weer opkomen.

Door de veranderde stand van tenen en voeten passen schoenen niet goed meer en gaat het lopen moeilijker. Dit is dan ook vaak pijnlijk en kan gepaard gaan met een intense vermoeidheid.

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar de medisch-pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen hiervan. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverdeling bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

OUDERE EN RISICO VOET:

Bij het ouder worden wordt de huid van de voet geleidelijk aan dunner. U kunt daardoor makkelijker beschadigingen en infecties aan de voet oplopen. Daarbij kunnen voetaandoeningen bijzonder pijnlijk zijn en uw mobiliteit aantasten, waardoor u kunt worden beperkt in uw gaan en staan.

Wanneer u door één of meerdere oorzaken niet goed meer in staat bent om uw voeten te verzorgen biedt de medisch-pedicure uitkomst. Met een regelmatig bezoek aan de medisch-pedicure voorkomt u problemen met uw voeten op de lange termijn.

Door mijn specialisatie kan ik uw voeten op de juiste manier verzorgen. Ook kan ik adviezen geven. Mochten er ernstige klachten of specifieke medische aandoeningen ontstaan dan zal ik u doorverwijzen naar de huisarts of podotherapeut.

ORTHESIOLOGIE:

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld hamertenen).

VILTTECHNIEK:

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet

NAGELBEUGELTECHNIEK:

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal en kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

NAGELREPARATIE:

Ik kan uw nagel repareren wanneer de nagel deels of geheel ontbreekt. Hierdoor wordt de teen beschermt totdat uw eigen nagel weer hersteld is

CODECERTIFICAAT:

Het codecertificaat geeft aan dat ik als medisch-pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.