- Sportpedicure

MEDISCH PEDICURE SPORT

Door het sporten kunnen er klachten aan de voeten en tenen ontstaan. Wanneer deze klachten niet op tijd behandeld worden kunnen deze verergeren, of gevolgen hebben voor de rest van het lichaam in. U kunt denken aan eeltvorming, blaren, ingroeiende nagels, schimmelinfecties etc. Als MPS kan ik deze klachten behandelen maar zeker zo belangrijk kunnen veel van deze problemen voorkomen worden door preventieve zorg. Ik kan u dan ook adviseren over de keuze van de juiste sport- of wandelschoen, spierversterkende oefeningen  om blessures te voorkomen, het aanleggen van preventieve tapes (kinesiotape, sporttape), preventieve blaarbehandeling toepassen, het plaatsen van druk ontlastend vilt.

Neem bij een afspraak uw sportschoenen mee zodat we deze kunnen checken.

Ook kan ik u, indien nodig doorverwijzen naar de sportpodotherapeut of sportfysiotherapeut.

SPORTTAPE:

Sporttape wordt voornamelijk gebruikt bij acute blessures, bijv. verzwikking van de enkel. Sporttape zorgt ervoor dat en niet zo gemakkelijk mee gelopen kan worden, dit is dan ook de bedoeling. De aangebrachte tape mag enkele dagen blijven zitten.

KINESIOTAPE:

Kinesiotape wordt vaak gebruikt bij klachten die al wat langer bestaan of juist om klachten te voorkomen. Kinesiotape zorgt voor ondersteuning waardoor je gemakkelijker en met minder pijn kan sporten waardoor prestaties verbeteren.